Om å kjøpe valp fra oss

Om å kjøpe valp fra oss

Om å kjøpe valp

En hund er ikke et impulskjøp, og vi kommer ikke til å selge valp fra oss uten kjøpet er godt gjennomtenkt og planlagt! Dersom du er interessert i en valp fra oss, vil vi be deg sende en Mail der du forteller om deg selv ( alder, boforhold familie interesser osv.) , slik av vi kan få et lite inntrykk av hvem du/dere er. Vi forventer at du har tilegnet deg kunnskap om rasen før dette.

Vi er ikke en stor oppdretter, vi har bare kull for å få en ny generasjon inn i kennelen. Vårt mål er å avle rasetypiske reprensentanter for rasen i henhold til FCI sin rasestander med god helse, gemytt og med god pelskvalitet.

Jeg ønsker først og fremst og fokusere på å avle frem stabile og allsidige familiehunder, derfor bruker vi tid med å bli kjent med deres slekt godt, både deres sterke sider og svake sider, og å lese og tolke stamtavler i generasjoner er noe vi synes er viktig og utrolig gøy i avlsarbeidet vårt. Vi bruker også en del tid på å reise på utstillinger for å bli kjent med andre hundeeiere og hundene deres, for en ting er å se bilde av hundene, noe annet er å se de i bevegelse selv, og få hilse på selve hunden.Våre hunder's helse undersøkes hvert år, og arvelige øyensykdommer og patella (knær) sjekkes før hver paring.

Vi er medlemmer av Norsk Kennel Klubb, Norsk Terrier Klubb, JRT rasegruppe. Vi følger deres regler og krav til avlsdyr og Norsk Kennel Klubb's etiske retningslinjer for avl.

Vi leverer valpene fra de er 8 uker, men kan også ha de lengre om det skulle passe bedre. Men ikke tidligere! Alle valpene blir undersøk hos vetrinær og vetrinær attesten er ikke eldre enn to uker før overtakelse av valpen. Valpene er ID-merket (chip) markekurbehandlet og vaksinert før overtakelse.

Valpene bor sammen med oss først på soverommet, deretter blir de med i stuen som de bor helt frem til overtakelsen. De blir vandt med å bli holdt og klappet av både voksne og barn, og blir derfor vandt med normal lyd som finnes av stemmer og lyd i en vanlig familie.

Valpene kan besøkes hos oss fra de er 4 uker, og deretter er en velkommen hver uke frem til levering. Vi synes også det er koselig med et besøk, mailkontakt eller en telefonsamtale med oss for eventuell planlegging av valp i fremtiden, eller bare for å besøke oss og hundene våre. Vi synes at magefølelsen for et valpekjøp skal være god for både oss, og valpekjøper. Derfor er det viktig før den store beslutningen blir tatt, at dere kan finne tillit til oss, like mye som vi må ha tillit til valpekjøperne våre. Vi synes hundekjøp er en stor beslutning, og selger derfor dessverre ikke valp til noen uten et besøk hos oss.

Vi vil gjerne være med å fordele valpene, og det skjer når valpene er mellom 6-8 uker gamle, og vi tar selvsagt hensyn til deres ønsker også .Vi stiller krav til valpekjøperne, og da er det helt naturlig at dere stiller krav til oss også.

Valpen er:

-Minst åtte uker gammal(mer om det passer bedre)

-Stamtavle i Norsk Kennel Klubb (FCI)

-Micro chippet ( ID-merket )

-Vasinert og helsesjekk ved 8 uker

-Vetrinærattest ikke eldre en 2 uker

-Ormekurbehandlet ( 2,4,6 og 8 uker )

-Valpekullforsikret hos Agria

-Rene ører og nyklippet klør

Dere får også:

-Råd om videre forsikring.

-Norsk Kennelkubb kjøpsavtale

-Mat til valpen, og gode råd videre.

-Forsikret for skjulte feil i 5 år i Agria.

-Mail og telefonsupport ved behov.

Valper hos oss koster kr. 15000.

Vi tar ikke depositum, da vi ikke vil at DET skal binde dere økonomisk til kjøpet.